O ρατσισμός και οι τραμπούκοι της ΔΙ.ΑΣ στην Ηγουμενίτσα

 

Μέσα στο γενικότερο αυτό κλίμα της οικονομικής τρομοκρατίας  από την πλευρά του κράτους,  με τη συνεχή αύξηση των ποσοστών ανεργίας  και όχι μόνο, είναι δυστυχώς αναμενόμενη και η αύξηση του διάχυτου κοινωνικού ρατσισμού, γεγονός που καταφέρνει να αποδιοργανώνει όλο και περισσότερο μικρές και μεγάλες κοινωνίες, χωρίζοντας τους ανθρώπους,  που ζουν καταπιεσμένοι εξαιτίας των ίδιων συμφερόντων, σε «ντόπιους» και «ξένους».

Στην Ηγουμενίτσα, όπου κάθε στιγμή μετανάστες περιφέρονται ψάχνοντας στα σκουπίδια ώστε να μπορέσουν να φάνε και να ντυθούν, οι ρατσιστικές αντιλήψεις κατέχουν εξέχουσα θέση.

Στο Λαδοχώρι εκδηλώνεται η επιθυμία των κατοίκων να φύγουν οι μετανάστες  γιατί όπως λένε κλέβουν και προκαλούν προβλήματα, όταν την ίδια στιγμή τα σουπερ μάρκετ απαγορεύουν στους μετανάστες να μπουν, και αν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τους μετανάστες, με τον επικείμενο φόβο της απόλυσης δεν αντιδρούν στις εντολές των εργοδοτών.

Ένας Κούρδος μετανάστης  βρέθηκε με δέκα ράμματα στο κεφάλι, καθώς ξυλοκοπήθηκε από οδηγό φορτηγού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά και για πρώτη φορά, τραμπούκοι της ομάδας ΔΙ.ΑΣ έφτασαν και στην Ηγουμενίτσα, και κυνηγούν με μηχανές τους  μετανάστες .

Πόσο πια θα συναινεί η κοινωνία στα ανθρωποκυνηγητά, το ρατσισμό και την ξενοφοβία;

Ως πότε οι μετανάστες θα τρέχουν να γλιτώσουν από τους ανεγκέφαλους μπάτσους και τους άλλους κυνηγούς τους, μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν χαρτιά;

Είναι κωμικοτραγικό!

Το καπιταλιστικό σύστημα που ξερίζωσε αυτούς τους ανθρώπους από τις οικογένειες και τις ζωές τους είναι το ίδιο που κατασκευάζει ιδεατούς διαχωρισμούς και στέλνει με τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας τους μετανάστες στο περιθώριο, ώστε να μπορεί να τους χρησιμοποιεί σαν περιθωριακούς, όποτε και όταν τους χρειάζεται.

Οι μετανάστες είναι αδέρφια μας.

Τέρμα στον κοινωνικό αποκλεισμό των μεταναστών.  

                                                                                                        Αντιρατσιστική Κίνηση Ηγ|τσα


 

3 thoughts on “O ρατσισμός και οι τραμπούκοι της ΔΙ.ΑΣ στην Ηγουμενίτσα”

  1. Να απελαθούν οι αντιρατσιστές, όχι οι λαθρομετανάστες. Οι αντιρατσιστές είναι ο πραγματικός εχθρός.

  2. kai na meinoun oi ratsistes?to skefthkes pollh wra gia na to peis auto?

  3. Οι μετανάστες είναι αδέρφια μας…λέει
    Αυτό είναι διαταγή; για να ξέρω δηλαδή, γιατί εγώ έχω αδέρφια δεν θέλω άλλα. Αν είναι διαταγή να στείλετε τα squat σας να με συλλάβουν για απείθεια στους νεοταξικούς νόμους

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *